Sebelum melabuhkan tirai malam...ingin dikongsi satu lagi resepi mudah tetapi sedap...selalu makan di kedai mamak...tetapi sekarang menikmatinya di rumah...dengan kebersihan dijamin...dan halalan toyibah InsyaAllah..
Sumber : My Resepi
Bahan-bahan ( dapat ler dlm 20 biji )
- 4 cawan tepung gandum
- 5 s/b marjerin atau kalau suka bole campur dgn minyak sapi - saya guna butter shj
- 1 s/b susu manis (tak letak pun ok) - x letak
- 11/2 s/k baking powder
- 1 s/k garam
- Air secukupnya
Cara-cara
- Satukan tepung dgn baking powder dan garam
- Masukkan marjerin gaulkan sehingga sekata..
- Masukkan susu yg dicampur sedikit air..kemudian masukkan air sedikit demi sedikit..uli sehingga menjadi doh yg tak melekat di jari.
- bahagikan doh kecil-kecil sebesar 50 sen..akhir sekali canaikan doh..jgn terlalu tebal atau nipis...kemudian goreng..
Gandingan roti puri bersama kuah kari sardin..memang sedap...makan begitu sahaja juga sedap..tak makan minyak...silalah mencuba...
Comments
Post a Comment