Followers

Saturday, 3 September 2011

Mee Soto

Assalammualaikum....Salam Lebaran Aidilfitri.....

Alhamdulillah....dengan izin Allah Syawal disambut dengan gumbiranya tahun ni....Malam Raya aku berada di rumah MIL dan pagi selepas solat Aidilfitri rombongan family aku datang ke rumah MIL aku di Sungkai beraya...dan lepas tu terus ke Slim River rumah nenda aku sebelah mak....seronok sebab dapat berjumpa semua mak dan pak sedara yang setahun sekali dapat berkumpul....

Memandangkan Mr. Hubby dah start bertugas 4 Syawal...maka pagi tu aku dah gerak pulang ke rumah.....Alahamdulillah jam 12 tgh selamat sampai ke rumah....jalan lancar sebab tak ramai lagi yang balik time tu...tapi menjelang petang dimaklumkan jalan penuh sesak....sib baik aku tak menempuh sangat itu....huhuhu...

Hari ni kepala aku dah ligat berputar...nak masak apa lunch ni???....nak masak gulai pelbagai...tak ada selera lak...yelah...masih mood raya...tekak pun pandai memilih...hehehe...tup2...teringat lak mee soto masa beraya umah Mak Ngah kat Slim River raya pertama hari tu...ermmmm...sedap...dah lah memang selera aku soto ni...so sebagai nak memuaskan nafsu makan aku....akupun terus decide nak buat soto...



Tadaaaa....ni dia mee soto aku...nampak menyelerakan tak??? hahaha....kalau tak nampak menyelerakan pun korang buat2 nampak lah yer....hehehe.....untuk set mee soto kengkawan yang perlu ada adalah kacang tanah goreng, soun goreng, daun sup, ayam carik, sambal kicap, daun sup dengan bawang goreng...ni dia set pelengkap untuk mee soto......



Masa lunch dengan mee soto ni terasa nikmatnya soto aku ni....hehehe...tetiba petang tu baru aku teringat...macam ada yang kurang mee soto aku ni....ingat punya ingat...baru aku perasan...ada satu lagi pelengkap mee soto yang kurang...hahaha...ni dia...begedil daging....yummyyy....



Petang tu jugak...aku terus buat begedil ni....sib baik daging dalam freezer memang aku dah defrost...so senang sikit kerja aku.....nak buat begedil ni kejap jer....tup tap tup tap....dah siap....ermmm....betapa nikmatnya mee soto dengan begedil daging ni........barulah ngam.....hehehe..


2 comments:

  1. Lagi satu resepi sedap dari kak sue! Buatla nanti bila kitaorg dtg umah akak, huhuhuhuhuhuhu.....

    ReplyDelete
  2. InshaAllah...nanti akak set date and time.. tunggu jer jemputan ekk...hehehe..

    ReplyDelete