Followers

Tuesday, 22 November 2011

Kek Butter Pelangi Versi 2

 Assalamualaikum....rasanya tak terlambat nak merakamkan ucapan Tahniah buat skuad Harimau Muda yang berjaya mempertahankan kejuaraan pingat Emas Bola Sepak Malaysia di peringkat Asia Tenggara Sukan Sea baru-baru ni....nak kata aku bukan peminat bola sepak tapi kadang2 aku layan gak bola sepak ni bila cik abg tengok...tapi yg pasti aku tak boleh nak tengok sepenuh perhatian sebab aku tak sabar...lebih2 lagi bila jaringan gol gagal dibuat oleh pemain....sakit jantung dibuatnya...so sebab tu aku alihkan tumpuan aku membuat sebiji kek time org ramai memberi sepenuh perhatian di kaca tv...tapi bila buat keje dengan tidak sepenuh perhatian maka hasil kek aku pun tak sepenuhnyalah kejadiannya...malu weiii...tengok rupa kek aku ni...butter cream comot giler...huhuhu...nak wat cam mana...skill tak ada tapi memandai-mandai nak buat jugak...huhuhu...


Kek ni aku buat actually utk dihadiahkan buat boss aku...sebelum ni aku buat topping dengan coklat putih dan shortening...tp memandangkan coklat putih dah habis....so yg ni aku buat topping guna butter cream....maka begini sahajalah kejadiannya...hihihi...janganlah gelakkan yer...tau mmg huduh...tapi sebab hasil tangan sendiri...yakinkan jer...hehehehe....



Walaupun rupa mu huduh...kau tetap menjadi pujaan hatiku...hihihi... :)


1 comment:

  1. suzie, kalau tak nak cream nampak comot, kena sapu krim nipis pd seluruh kek supaya cebisan kek tak melekat pada cream yg di sapu nanti. pastu baru deko dgn cream bg tebal.

    ReplyDelete