Followers

Friday, 16 December 2011

Butter Bread with Scrambled Eggs & Baked Beans

Assalamualaikum...semoga semuanya sihat sejahtera hendaknya hari ni...pagi2 sabtu ni...biasalah cam liat jer nak bangun...lima hari bekerja kena bangun awal...so time2 cuti ni rasa nak bangun lewat jer...tapi tak elok la yer kengkawan...rezeki lambat masuk umah..yelah..dah tuan rumahnyer pun bangun  lewat...hehehe...hari ni cik abg gi keje so bangun la buat sarapan...tinggal bertiga jer sebab dua org dah dieksport ke kampung...masak simple2 jer utk breakfast...


Inilah breakfast kami sekeluarga hari ni..Roti Butter dengan Telur Hancur dan kacang Panggang dalam bahasa melayunyer...hihihi...jagung tu pemberian jiran tetangga yang baru balik dari Cameron Highlands...Terima Kasih la yer Pn. Ira...saya ni mmg peminat setia jagung...sebab tu dah turun ke anak daraku sorang tu....suka sangat jagung...rindu lak kat Dina sebab selalu suka rebut2 jagung dengan dia...baru 2 hari balik kampung...rindu sangat kat diaorg...huhuhu..



Untuk entry ni...tak ada la berniat nak syer resepi rebus jagung ekkk...hahaha...aku syerkan how to make scrambled eggs....resepi mudah dan ringkas...

Scrambled Eggs
Bahan-bahannya:
3 biji telur ayam
1/2 cawan susu segar
1 sudu besar butter
Sedikit Garam
Sedikit cheese mozarella utk ditabur diatasnya *optional

Cara membuatnya:
1) Panaskan pan/kuali dan masukkan butter.
2) Pecahkan telur dan kocakkannya sambil masukkan garam secukup rasa.
3) Masukkan telur ke dalam pan dan kacau perlahan dan masukkan susu segar.
4) Bila telur agak kering terus padamkan api. Jangan tunggu telur tu garing.
5) Masukkan telur ke dalam piring terus taburkan cheese. Sedia utk dihidangkan.


Actually scrambled eggs yg aku buat ni pun tergaring sgt...huhuhu...takpe la yer...maafkan teman....teman tadi kelam kabut kat dapur takut terlambat sediakan bekpes....hihihi...sape2 nak try dialu-alukan....daa...



No comments:

Post a Comment