Followers

Tuesday, 4 December 2012

Mini Pavlova

 
 
 
Assalammualaikum w.b.t....Selawat dan salam buat junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w, ahli keluarga baginda, para sahabat, muslimin dan muslimat....Alhamdulillah...di atas rahmat Allah dikurniakan kesihatan yang baik dan kelapangan hati.....moga setiap hari yang kita jalani menjadi hari yang lebih baik dari hari yang sebelumnya....
 
 



 
Rasa agak boring pulak malam2....sejak rancangan Masterchef dah habis ni....tak ada cerita yg menarik yang ditunggu2 setiap malam.....so malam ni gigih buka laptop nak update entry mana yg tertunggak....huhuhh....kali ni nak share my Mini Pavlova...ni gara2 cabaran Masterchef hari tu la....buat pavlova...sampai nora tersingkir....






kalau saya time cabaran tu...saya sengih jer sambil buat...cehhh...eksyen plakkk....hahahaa...yelah...dah selalu buat...so dah tau la serba sedikit ragam meringue ni....hihihi....lepas tu terus teringin nak makan pavlova...tu yg weekend lepas buat pavlova...dan inilah hasilnya....sapa yg nak resepi boleh tgk entry sebelum ni yer....cuma tips yg nak share kalau mini pavlova singkatkan sikit masa pembakaran....sbb bila mini pavlova masak cepat sikit compare sebiji besar....ok...daaa....
 
 


 
 
 

1 comment:

  1. sis..nk tyer la..buat mini pavlova letak dlm cup ni..sis buat cntek gne whipping paper ke?dia xbantat ke nnt?sje tyer nk try..hehe

    ReplyDelete