Semprit Susu

Jika ditanya apa antara biskut yang Suzie's Kitchen buat sempena Hari Raya....pastinya tanpa ragu-ragu jawapannya Semprit Susu.....hehehe...first time makan time raya mak sedara en suami buat...terus jatuh cinta...biskutnya ringan dan cair dimulut....dan yg paling best bahan yang digunakannya juga amatlah sedikit....
 
 
  
Alhamdulillah last weekend Allah izinkan buat biskut ini...dua kali buat untuk dua adunan...Inshaallah bolehlah bawakan sikit untuk mak dan mertua...sekurang-kurangnya kalau mertua tanya tak ada ke biskut yang buat sendiri...bolehlah kembang hidung tunjung kuih ni..hahahaha.....walaupun caranya mudah setidak-tidaknya...tak adalah hodoh sangat rupa biskut ni...santek jer kannn...hahaha....
 
 

 Bahan-bahannya:
 
1 buku butter (250g)
1/2 tin susu pekat manis
500g tepung jagung
1 sudu kecil esen vanilla
 
1- Putar mentega dengan gula castor hingga rata dan sedikit gebu.(Tak perlu kembang sangat)
2- Masukkan tepung dan gaul rata.
3- Saya guna acuan belah 8 untuk adunan daun manakala acuan belah 10 untuk bunganya
 
 
 

Comments

Post a Comment